Varaktighet: | 30 min |
---|---|
Genrer: | Food, Latin, Social |
Många av de populäraste tacotyperna har en lång och relativt okänd historia. I det här aptitretande matäventyret får vi lära oss mer om några av dem.
Al pastor-tacos är en vanligt förekommande rätt på Mexico Citys gator, men den fläskbaserade måltiden kommer egentligen från Anatolien.
Om du gillar tacos känner du säkert till carnitas. Men visste du att rättens rötter går ända tillbaka till aztekerna? Följ med till carnitashuvudstaden Michoacán.
Canasta-tacos är en älskad rätt oavsett vilken fyllning man föredrar. Lär dig mer om denna gatumatsfavorit och en av dess mest färgstarka försäljare.
Carne asada är en favorit överallt – från Tijuana till Los Angeles – men det smakrika köttet är ingenting utan den perfekta tortillan.
Tillagningen av barbacoa börjar alltid på samma sätt: med ett stort hål i marken. Det kan inte bli enklare – eller godare – än så.
I guisados-tacos är köttet bara en av ingredienserna i en ljuvlig gryta. Vi träffar kockar i både Mexiko och Los Angeles som blivit kända för sin version av den.