High on the hog: Hur det afroamerikanska köket förändrade USA
star
7.7
Titta nu
Netflix

High on the hog: Hur det afroamerikanska köket förändrade USA « Serie från 2021

Serie från 2021

Sändningsinformation
Genrer: Dokumentar, Dokumentär, Series TV de EE UU

Afroamerikanska rätter är en viktig del av den amerikanska matkulturen. Kocken och författaren Stephen Satterfield följer deras delikata väg från Afrika till Texas.

Rötter

Sökandet efter den afroamerikanska matens rötter leder till Benin, där okra och jams dominerar och det bjuds på rätter med fisk och majs från tiden innan slavhandeln.

Risriket

Stephen reser till Carolina för att undersöka risets historia och grillar en hel gris med gullah-kocken BJ Dennis och de som arbetar för att bevara regionens matkultur.

Unionens kockar

Från mac 'n' cheese till Virginia-skinka – de berömda förslavade kockarna James Hemings och Hercules lämnade ett stort avtryck på USA:s kulinariska traditioner.

Frihet

Grillad brisket möter senegalesiskt lamm och ett juneteenth-firande när Stephen reser till Texas för att rida med svarta cowboys och avnjuta Jerrelle Guys tårtor.