Genrer: | Barn, Børn, Hela familjen |
---|
Nyfikna kompisarna Våfflan och Mochi reser runt i världen och förundras över fantastiska maträtter och kulturer, samtidigt som de lär sig att laga mat med färska råvaror.
Är tomat en frukt eller en grönsak? För att undersöka saken provar Våfflan och Mochi ”tomatgodis”, pizza och en kall soppa som kallas gazpacho.
Salt kan sätta fart på smaklökarna – men för mycket av det goda kan bli en fullständig katastrof när man bakar kakor. Det visar sig att lagom är bäst!
När potatisförsäljningen störtdyker ger sig Våfflan och Mochi ut på flygfärd för att lära sig mer om potatisar och allt gott man kan använda dem till.
Våfflan tappar den sista burken saltgurka och måste skaffa mer – och det snabbt! Men den som väntar på något gott måste ibland vänta rätt länge.
Våfflan hjälper Mochi att släktforska för att ta reda på var han kommer ifrån. De upptäcker en överraskande släkting – riset – som har en fascinerande historia.
Fru O skickar ut Våfflan och Mochi på en skattjakt över hela världen. Deras nya extraknäck går ut på att hitta fyra olika slags ägg åt hennes vän, som är en berömd kock!
Örter och kryddor flyger från hyllorna i affären – och plötsligt blir allting färglöst! Kan Våfflan och Mochi ställa allt till rätta innan fru O upptäcker vad som hänt?
Våfflan och Mochi är med i en matlagningstävling där deras uppgift är att skapa den godaste majsrätten. Men för att vinna måste de först lära sig så mycket det går.
Våfflan och Mochi övervinner sina rädslor när de letar efter svamp till butiken och pratar med experter som vet hur svamp fungerar.
När Våfflan och Mochi bjuder alla sina nya vänner på tackmiddag måste de få tag på vatten – världens viktigaste ingrediens.