Genrer: | Food, Travel, Intimate |
---|
I denna färgstarka dokumentärserie delar latinamerikanska kockar med sig av sina berättelser och ger sina ljuvliga rätter en smak av såväl tradition som innovation.
Argentinarna älskar sin gatumat, om det så är choripán eller fugazzeta, och Pato Rodriguez tortilla med ost får det att vattnas i munnen även på framstående kockar.
Rustik feijoada. Kryddig moqueca. Pirão på stranden. Maten i Bahia har både afrikanska och portugisiska influenser – och innehåller massor av dendê-olja.
Rostade tlayudas, vinägerindränkta piedrazos och doña Vales gudomliga memelas är några av de smakrika resultaten av den stora biologiska mångfalden i Oaxaca.
Maten i Lima kännetecknas av lekfull mångfald och har en säregen smak. Vad sägs om picarones med honung, smarriga anticuchos och nikkei-inspirerad ceviche?
Luz Dary och damerna på matmarknaden La Perseverancia experimenterar med klassiska colombianska rätter som arepas och ajiaco och blåser nytt liv i den lokala matkulturen.
Rellenos-drottningen doña Emi och andra ”cholitas” kämpar för att bli sedda, samtidigt som de lagar traditionell mat som buñuelos med anis och heta chola-smörgåsar.