Genrer: | Food, Social, Travel |
---|
Inget skitsnack. Bara god mat. Stjärnkocken David Chang tar med sig sina vänner ut på en aptitretande och interkulturell resa på jakt efter världens godaste käk.
Pizzapuristerna i Brooklyn och Neapel håller sig till klassiska ingredienser, medan påhittiga kockar i bland annat Japan har tänkt om hela pizzakonceptet.
Tacoälskare bjuder en skeptisk David på en smakexplosion vid Los Angeles matvagnar, på arabiska tacohak och i popup-restaurangen Noma Mexico.
Medan Dave och Peter Meehan hjälper till att laga familjen Changs thanksgiving-middag ser andra kockar tillbaka på sina tydligaste barndomsminnen av mat.
Frustrerad över New Orleans-kockarnas envisa skepsis mot nya idéer åker Dave till det invandrartäta Houston för att få uppleva det kryddiga viet-cajun-köket.
Medan Peter utforskar den amerikanska grillkulturens många smaker och stilar provar Dave pekinganka, yakitori och koreanska grillrätter som får det att vattnas i munnen.
Dave får lära sig hur man tillagar het kyckling på Nashville-vis, bekantar sig med vad som står på KFC:s meny i Kina, och gör en historisk djupdykning i soul food.
Glöm lyckokakor och fyra små rätter. Hemliga menyer, lokala delikatesser och en hummervulkan visar på det kinesiska kökets bredd.
Dags att göra upp en gång för alla: Italiensk fylld pasta eller asiatiska dumplings? Blir det xiaolongbao eller tortellini som tar hem segern?